Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да прогнозираме разходите на нашият бизнес?

Стартирането на бизнес обикновено включва различни разходи, които могат да варират в зависимост от индустрията, местоположението и мащаба на...

Стартирането на бизнес обикновено включва различни разходи, които могат да варират в зависимост от индустрията, местоположението и мащаба на начинанието. Ето някои от основните разходи, които обикновено се свързват със стартиращ бизнес.

Стартови разходи

Юридически и регистрационни такси. Разходи за регистриране на вашия бизнес, получаване на лицензи и разрешителни.

Регистрация на фирма, правна форма и данъчно облагане, каква да бъде фирмата ни: ЕООД, ООД, ЕТ, АД и т.н.

Име на фирма и търговски марки. Такси за регистриране на име на фирма и търговски марки.

Бизнес застраховка. Разходи за застрахователно покритие, включително отговорност, имущество и обезщетение на работниците, ако е приложимо.

Местоположение и съоръжения. Наем или лизинг. Плащания за офис площи, търговски площи или съоръжение.Гаранционни депозити. Първоначални депозити, изискваи от наемодателите или управлението на имоти.Ремонти и надграждане. Разходи за персонализиране или обновяване на избраното от вас местоположение.

Оборудване и консумативи. Офис оборудване. Разходи за компютри, мебели, телефони и друго офис оборудване.

Машини и инструменти. Разходи за специализирано оборудване или машини, ако е приложимо. Инвентар. Средства, необходими за закупуване на първоначален инвентар или суровини.

Маркетинг и брандиране. Разработка на уебсайт. Разходи за проектиране и разработване на уебсайт. Лого и брандиране. Разходи за създаване на фирмено лого и брандиращи материали.

Маркетингово обезпечение. Разходи за печат на визитни картички, брошури и рекламни материали. Реклама. Бюджет за рекламни кампании, както онлайн, така и офлайн. Технология и софтуер. Компютри и софтуер. Разходи за компютри, софтуерни лицензи и ИТ инфраструктура.

Системи на място за продажба (POS). Разходи за настройка на системи за обработка на плащания. Хостинг на уебсайт. Такси за уеб хостинг и регистрация на домейн.

Професионални услуги

Юридически такси. Разходи, свързани с правни услуги, като например бизнес договори и съответствие. Счетоводство и счетоводство. Такси за счетоводни услуги, счетоводство и изготвяне на данъци. Консултиране. Разходи за специфични за индустрията консултанти или съветници.

Разходи за служители. Заплати и надници. Ако наемате служители, предвидете в бюджета техните заплати и надници, включително данъци върху заплатите и обезщетения. Набиране и обучение.

 Разходи, свързани с наемане и обучение на служители. Обезщетения на служителите. Разходи за здравно осигуряване, пенсионни планове и други обезщетения.

Комунални услуги и оперативни разходи

Комунални услуги. Разходи за електричество, вода, газ и интернет услуги.

Плащания за наем или лизинг. Текущи плащания за наем или лизинг.

Застрахователни премии. Редовни плащания за бизнес застрахователно покритие. Консумативи. Разходи за офис консумативи, материали и попълване на инвентара. Разни разходи. Пътуване и развлечения. Бюджет за бизнес пътувания, срещи с клиенти и развлечения.

 Членства и абонаменти. Такси за членство в индустрията, абонаменти за софтуер или професионални организации. Фонд за извънредни ситуации. Заделете средства за непредвидени разходи или спешни случаи.

Важно е да се отбележи, че тези разходи може да варират в широки граници в зависимост от естеството на вашия бизнес, вашето местоположение и други фактори.

Провеждането на задълбочен бизнес план и процес на бюджетиране е от съществено значение за оценката и ефективното управление на тези начални разходи.

Освен това помислете за създаване на подробна финансова прогноза, за да сте сигурни, че имате достатъчно капитал, за да покриете първоначалните разходи и да управлявате бизнеса си, докато стане печеливш.

No comments