Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Замръзват ли септичните ями?

Когато настъпи студено време, септичните системи могат да пострадат. Отоплението на вашия дом през зимните месеци не прави нищо за вашата се...

Когато настъпи студено време, септичните системи могат да пострадат. Отоплението на вашия дом през зимните месеци не прави нищо за вашата септична яма извън полезрението. Подземните септични тръби са особено податливи на замръзване, въпреки че резервоарът и дренажното поле също ще замръзнат, ако не се вземат необходимите предпазни мерки. Замръзнала септична яма може да доведе до спукани тръби и скъпи ремонти.

Ето защо тези съвети могат да помогнат за удължаване на живота на вашата септична яма.

Как можете да разберете дали вашата септична яма е замръзнала?

Сигурен знак, че септична яма е замръзнала, е лошата функционалност на неща като вашата тоалетна, мивка или душ. След като водата замръзне, входящата течност няма къде да отиде. Това води до големи щети като наводнение и напукване. Ако сте забелязали, че водата ви не се оттича правилно, обадете се на специалист възможно най-скоро, за да дойде и да оцени ситуацията на място. Ако установите, че Вашата септична система е замръзнала, тогава е наложително да предприемете незабавно действия.

Как можете да предотвратите замръзнала септична яма?

Най-важното нещо, което можете да направите, за да предпазите тръбите си от замръзване, е да се уверите, че са достатъчно дълбоки в земята. Септичните тръби обикновено трябва да се полагат на дълбочина 18-24 инча, за да се предотврати проникването на замръзване и причиняването на дългосрочно увреждане на вашата септична система. Разбира се, ако вашият дом вече е построен, тръбите Ви вече са положени, така че този съвет се отнася преди всичко за чисто нови жилища.

 

 

Независимо от местоположението на вашата тръба, помислете за следните съвети за предотвратяване на замръзване на вашата септична яма.

 

Сламен мулч

Защитете резервоара на септичната си яма с мулч.

Предотвратете замръзване, като покриете местоположението на септичната яма със слой мулч. Ако вали сняг, не го изхвърляйте с лопата от дренажното поле или резервоара. Тези слоеве осигуряват допълнителна изолация и предпазват суровите елементи да не достигат твърде далеч в земята и да удрят тръбите.

 

 

Поправете течащи кранове.

Внимавайте за течове. Капещите кранове, тоалетни, тръби и т.н., минаващи от къщата до резервоара, могат в крайна сметка да замръзнат при студено време, причинявайки пропукване на тръбите. Ако ги хванете рано, може да ви спести главоболие и много пари.

 

Какво може да се направи, за да се поправят замразени септични ями?

Значи, вашата септична яма или тръби вече са замръзнали? Първото ви желание може да бъде да опитате сами да го размразите, но в никакъв случай не правете следните неща:

ü  Не пускайте вода с надеждата да стопите леда в тръбите. Това ще доведе само до повече лед, което ще влоши проблема.

ü  Не опитвайте се да разтопите леда със сол или други добавки.

ü  Не опитвайте се да изкопаете или да запалите огън близо до септичната яма.

Ако студеното време е стигнало до вашата септична система, най-доброто, което можете да направите, е да се обадите на професионалист.

 

Специализираните водопроводчици могат да диагностицират проблема, да размразят Вашите тръби и в много случаи да разрешат ситуацията с малко усложнение. Прибягването до помощта на някой, който знае какво прави, може да спести време, пари и главоболия.

No comments