Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Можем ли да изглеждаме съвършено без химия?

Днес ще поговорим за фитнес, за външен вид, за мускули. Много интересен въпрос касае повечето младежи, а именно: Можем ли да направим мускул...


Днес ще поговорим за фитнес, за външен вид, за мускули.

Много интересен въпрос касае повечето младежи, а именно: Можем ли да направим мускули без химия?

Естествено, ние, екипът на Много Мило смятаме, че можете да направите мускули и без химия, стига да спазвате режим на хранене, да спортувате и да бъдете постоянни.


1 – Тренирайте не повече от час 

Уверете се, че избраната от вас програма за тренировка във фитнеса изисква не повече от час. Концентрирайте се върху качеството и интензивността на упражненията, а не върху обема и баналната опора на тялото и мускулите. Има много изследвания, резултатите от които лесно се намират в интернет. И казват, че тренировките с продължителност повече от час имат отрицателен ефект върху хормоналния фон на тялото. Освен това, за да спечелите здравословно тегло, трябва да работите повече, а не повече.

2 - Храненето трябва да стане навик 

За да достигнете завидно тегло, трябва да се съсредоточите върху храната като здравословен навик, а не някаква основна необходимост. Необходимо е да препрограмирате тялото си и неговите генетични предразположения. Вашият случай е повишен метаболизъм, който успява да усвои и усвои напълно калориите твърде бързо. Така че, ако ядете три пъти на ден и дори много питателни храни, тогава тялото ви ще усвои всичко това. Опитайте се да ядете 5-6 пъти на ден през 2-3 часа, за да може метаболизмът ви винаги да има какво да прави.

3 – Спрете да мислите за добавки и спортно хранене

От доста време съм на ваше място. И така дори не мога да преброя точно колко пъти тези добавки ме разочароваха. Разберете, че хранителната добавка има една пряка функция – да бъде ДОБАВКА. Това няма да повлияе на вашия успех или неуспех във фитнеса. По-голямата част от хранителните добавки помагат за краткотрайно наддаване на тегло поради водата в тялото. Естествено, ефектът няма да се задържи дълго време - теглото ще изчезне. Единственият вид добавка, която наистина препоръчвам, са протеинови прахове и напитки от гамата Gatorade и Powerade веднага след вашата тренировка.

Ако все пак решите да ползвате добавки, то задължително го правете след консултация с експерт! Например, можете да поискате съвет от Steroida.bg.


4 – Използвайте по-малко енергия извън основната си тренировка 

Вашето тегло е част от вашата личност. Не трябва да търсите допълнителни видове активност извън фитнеса - релаксирайте повече, спете, наслаждавайте се на живота. Насочете енергията си в посока, която е полезна за тялото.

5 – Разберете какво означава „калориен излишък“ 

Ето още нещо, което ми омръзна да слушам всеки ден: „Няма значение какво и колко ям, не мога да напълнея“. Чувал съм това милиони пъти и мога да кажа с абсолютна сигурност, че грешите фатално. И знам това, защото той винаги го е казвал, докато не стана впечатляващ състезател. Повечето хора смятат, че ядат много и дори прекалено много. Но ако не наддавате по никакъв начин, това означава само едно – наистина не ядете достатъчно! Трябва да преразгледате и преоцените диетата си и да се съсредоточите върху по-високо питателни храни. Запомнете: ако искате да напълнеете, яжте повече. Когато се занимавате с промяна на състоянието на тялото и неговата форма, е необходимо малко да форсирате този процес. Вашето тяло първоначално не иска да наддава на тегло - като цяло не го интересува. Тялото трябва да бъде увещавано и молено дълго време, което в началото може да изглежда донякъде неудобно.

6 - Следете напредъка 

Както бе споменато по-горе, цялата ви спортна дейност трябва да се побере в период от не по-дълъг от един час. Но по-важното е, че трябва да оценявате напредъка на тези тренировки ежедневно. Толкова е просто, че повечето хора неволно пренебрегват тази точка. Вместо това те безсмислено разтягат тренировките си до два часа. Ако наистина сте настроени да натрупате маса, тогава трябва да дадете всичко от себе си, НЕ да водите статистика за напредъка в броя на повторенията и в увеличаването на теглото на снарядите. Ще бъде толкова вредно, колкото и преяждането. Вашата цел е качество, а не рекордни числа. Всичко трябва да е в рамките на разумното.

7 – Практикувайте преяждане. 

Само не забравяйте – тази опция е подходяща само за изключително слаби момчета. Но веднъж седмично можете да практикувате. Опитайте се да ядете веднага след тренировка. По това време вашите мускули са насочени към приемане на калории в огромно количество и прехвърлянето им в правилната посока - във все повече и повече мускули. В такива моменти растежът расте много бързо и само в онези области на тялото, където наистина е необходимо. Разбира се, не трябва да злоупотребявате с това, разбира се, но редките практики ще накарат тялото ви да „разпознае“ големи количества храна и да изисква повече от вас. Тази противоречива стратегия все още има своя чар, не пропускайте този момент.

8 - Помислете за спортно хранене за мускулен растеж 

Не трябва да разчитате на спортно хранене. Но ако просто не можете да приемате повече калории, тогава правилните добавки могат да ви помогнат да приемате повече калории и да започнете да растете. Имам предвид коктейли и всякакви шейкове. Вместо едно хранене, състоящо се от ориз, пиле и зеленчуци, можете просто да изпиете един от тези шейкове. Също така помага много между храненията. Просто се уверете, че при условие на три хранения на ден не пиете повече от три от тези коктейли. Направете своя собствена с плодове и протеин на прах.

No comments