Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Рекорд за редене на кубчето на Рубик - три кубчета, наредени за феноменално време, докато се жонглира с тях

Постигайки привидно невъзможен подвиг, колумбийският спийдкубър Ангел Алварадо едновременно жонглира и загатва, за да постави нов Анхел Алва...

Постигайки привидно невъзможен подвиг, колумбийският спийдкубър Ангел Алварадо едновременно жонглира и загатва, за да постави нов


Анхел Алварадо (Колумбия) счупи рекорда за най-бързо решаване на три въртящи се рубик кубчета, докато жонглира за феноменално време от 4 минути 31,01 сек. 19-годишната постави рекорда в Богота, Колумбия, на 1 април 2022 г.

Ангел се състезаваше срещу себе си за този рекорд, тъй като той държеше и предишното време от 4 мин. 52.43 сек., което постигна през май 2021 г.


Ангел тренира две години, за да постигне първия си рекорд, намирайки много време за тренировки по време на блокирането на пандемията от COVID-19. Първото препятствие беше да измисли как да реши един-единствен куб, докато жонглира, което му отне пет месеца. След като впрегне умението, той добави още кубчета в ротацията.

Отне му още четири месеца, за да успее да реши три ефективно. Необходима е огромна сръчност и концентрация, за да можете да въртите кубчетата, докато летят във въздуха, като следите къде е кубът и колко завъртания е имал всеки. Неговото обучение включваше едночасови решавания само за един куб, както и опити с три куба с фокус върху последователността и точността. Искаше да докаже на себе си, че с практика и тон на решителност може да постигне нещо толкова трудно.

No comments