Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да не станете това, което не искате да бъдете?

Как да не станеш това, което не искаш да бъдеш Не всеки е предопределен да сбъдне мечтите си, не всеки в крайна сметка ще може да стане това...

Как да не станеш това, което не искаш да бъдеш

Не всеки е предопределен да сбъдне мечтите си, не всеки в крайна сметка ще може да стане това, което е искал. Някои просто нямат достатъчно решителност, други имат първоначално нереалистични планове, неправилни оценки на собствените си възможности и таланти. Независимо от това, всеки човек може поне да не стане това, което наистина не иска да бъде. Изглежда очевидно, но много хора стигат точно до тази позиция, когато отражението в огледалото се превръща в най-мразеното нещо в живота.

Имайте принципи

Безскрупулността улеснява живота в определени ситуации, позволявайки ви да вземете най-изгодното решение, без да се съобразявате с морала и съпричастността. В дългосрочен план обаче този път не изглежда лесен, но все пак хлъзгав. Можеш да се увлечеш толкова, че сам да не забележиш как се плъзгаш в самата бездна на неморалността. Там, в пълен мрак, само от време на време ще срещнете същества, подобни на вас. Независимо дали ви харесва или не, ще трябва да изградите някаква връзка с тях и това е за цял живот. Без принципи човек губи самото човечество, сближавайки се с див звяр, от който може да се очаква всичко. Тези, които са по-умни, ще очакват най-лошото, дори и да не сте възнамерявали да правите нещо подобно. Изображение, нали знаете, не може да се купи за никакви пари или да се изпроси предварително.

Бъдете горди

За да останете личност, трябва да имате здрава гордост, която, напротив, може да бъде неблагоприятна в определен момент. Гордостта няма да позволи да изтърпите унижение, дори ако те са добре покрити. Това е верен приятел, който усеща всичко и помага да види хората, без да толерира самоизмамата.  За да предотвратите това да се случи, гордостта трябва да се основава единствено на лични постижения, обличайки се възможно най-скромно. Ако е истинска и достойна, определено ще намери моменти да излезе на сцената. Тогава нейната история ще бъде изслушана с интерес, приета с отворени обятия.

Живейте първо за себе си

Не отлагайте желанията, чието реализиране е напълно възможно сега. Тази кутия не е бездънна; с течение на времето отложените желания стават гнили и автоматично се хвърлят на сметището на мечтите. Много невероятни идеи са погребани, а това не бива да го допускате. Ако не живеете живота си както искате, никой няма да протестира. По-скоро е обратното, защото човек без лични интереси може да бъде използван за постигане на личните интереси на някой друг.

Не бъдете отмъстителни и не прощавайте всичко

Спомняйки си причинената вреда или обида, вие сякаш продължавате да живеете с това през цялото време, въпреки че самият негативен момент е останал в миналото


Внимавайте за физическото си състояние


Тялото, което имате, е едно и за цял живот, не можете да се надявате на бърз научен напредък, когато имплантирането или подмяната на органи стане широко достъпно и безопасно. 

Бъдете справедливи и честни, и със себе си, и с хората, които са около Вас

Хайде, без философия за субективността на определението за справедливост, нека опростим всичко до очевидното. Винаги знаете отлично дали сте постъпили несправедливо. Може би не точно в този момент, а малко по-късно, оставен сам със себе си, мислейки за изминалия ден. Тази способност може да атрофира от прекомерен престой.
Вероятно няма нищо несправедливо по отношение на човек, който е загубил съвестта си.

И така, ако смятате, че статията Ви е била полезна, то можете да прочетете още подобни публикации! Достатъчно е да посетите проект BedenBogat.com, който е част от PBN мрежата н Дигитална Агенция ВИСЕО

No comments