Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Борим вредите от мръсния въздух с халотерапия в Солна стая в 14 ДКЦ

В 14 ДКЦ, в квартал Иван Вазов, отвори новото място за здраве SolnaGym. Солната стая и залата за групови тренировки предлагат комбинация о...



В 14 ДКЦ, в квартал Иван Вазов, отвори новото място за здраве SolnaGym. Солната стая и залата за групови тренировки предлагат комбинация от възможности за релаксация, профилактика на дихателните пътища и физическа активност.

 

Солна Стая - една от най-просторните в София

 

Терапията със сол е известна още от древността и включва вдишване на фин солен аерозол, който има противовъзпалително и антибактериално действие. В динамиката и забързаното ежедневие на големия град пречистването на дихателните пътища е от съществена важност. Мръсният въздух е сред основните причини за развитие на алергии и други заболявания, а престоят в солена среда е един от най-добрите начини за рестарт на дишането ни.

 

Солната стая в SolnaGym предоставя на посетителите си терапевтична, антибактериална среда, която е доказана като ефективен метод за подобряване на дихателните функции, укрепване на имунната система и намаляване на стреса. В халотерапията се използва медицинска сол, която се използва и във физиологичните разтвори. Тя е напълно безвредна и няма противопоказания дори при хора с хормонален дисбаланс, защото използваната сол не е йодирана.

 

Освен при възпален синузит и задна хрема, солната стая помага също и за:

 

     дихателната система – за състояния като астма, бронхит, кашлица, пневмония, сезонна алергия, ларингит, сенна хрема, фарингит, ринит, възпаления на сливиците, хъркане;

 

     кожни проблеми– акне, екзема, гъбички, псориазис, невродермит, кожни алергии, себорея, дерматит;

 

     нервната система – стрес, депресия, тревожност, главоболие, стягане в мускулите, безпокойство, умора, невроза, летаргия, мигрена, паник атаки, безсъние.

 

Посетителите могат да се насладят на релаксиращи сеанси в спокойна и уютна атмосфера с приглушена светлина и лека музика, която стимулира усещането за благополучие и хармония.

 

Терапията се провежда съгласно препоръките на Световната асоциация по халотерапия.

 

Зала за Групови Занимания

 

 Залата за групови занимания в SolnaGym е създадена да носи усещане за уют, спокойствие и приятелска атмосфера, съчетани с чудесни условия за спорт и грижа за духа и тялото.

 

В залата се предлага широка гама от групови класове:

     Дихателна практика в солна стая

     Йога за начинаещи

     Сутрешна йога

     Circle Mobility

     Фитнес за начинаещи

     Йога за Богини

     Релаксираща практика “В безопасност”

     Хатха йога

     Стречинг

     Йога Хатха Флоу

 

Всички класове се водят от квалифицирани инструктори, които се стремят да предоставят на участниците максимално ефективни тренировки, съобразени с моментното им физическо състояние. Залата предоставя безплатно постелки и йога кубчета, които гарантират комфорта на трениращите по време на заниманията.

 

ЗАНИМАНИЯ ЗА ДЕЦА

Специално място в графика на залата заемат активностите за деца, които се провеждат от специалистите на МАЙМУУВС.

За най-малките бебоци (6-12 месеца) треньорите са подготвили сензорни игри и гимнастика. За възрастовата група 1-3 години, от МАЙМУУВС обещават много забавления, четене на книжки и физическо развитие с Babygym. За децата във възрастови групи 2-3 и 3-5 са предвидени Приказни игри, които развиват физическото и ментално здраве на подрастващите ни посетители. Танците за деца и събитията за майки MAMA MOVES са добавка към богатата програма насочена към децата и техните родители.

 

Защо да изберете SolnaGym?

 

SolnaGym се стреми да предложи на своите клиенти цялостно преживяване за здраве. Освен ползите от солната терапия и разнообразните групови тренировки залата предлага и персонализирани програми, съобразени с индивидуалните нужди и цели на всеки клиент. Комбинацията от терапевтични и фитнес услуги на едно място, прави SolnaGym уникално място за постигане на физическа и психическа хармония.

 

Посетителите могат да се информират за графика на заниманията и да резервират своите посещения на сайта на центъра [solna.bg](http://solna.bg). Освен това, SolnaGym предлага и различни абонаментни планове и промоционални оферти, които правят посещенията още по-достъпни и удобни.

 

Залата работи с програмите на Мултиспорт и Кулфит.