Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

6 причини, поради които да започнете да танцувате още днес

В интернет има много отговори на този въпрос, а именно "ЗАЩО ДА ЗАПОЧНА ДА ТАНЦУВАМ ОЩЕ ДНЕС".  За някои танцът е забавление и при...



В интернет има много отговори на този въпрос, а именно "ЗАЩО ДА ЗАПОЧНА ДА ТАНЦУВАМ ОЩЕ ДНЕС". 


За някои танцът е забавление и приятно изживяване,  а за други  - метод за  отслабнете и  гъвкавост. Друг иизползват танците като начин за себеизразяване. Някои (по-често психолози) по начина, по който човек танцува, могат да определят неговите лични характеристики и проблеми, използвайки танца като диагностична техника. За някои жени и мъже танцът е инструмент за съблазняване. 

Полезни ли са танците за здравето? Повечето ще отговорят положително, имайки предвид ползите от упражненията за определени мускули, гръбначния стълб, сърдечно-съдовата система, развитието на координацията и издръжливостта. И ще бъдат прави. Малцина обаче знаят, че танците могат да помогнат за предотвратяване и лечение на психически дисбаланс, неврози, разкриване на вътрешни ресурси, познаване на себе си и другите чрез езика на тялото. 

Безпокойство, многобройни страхове, депресия, нестабилно самочувствие, съмнение в себе си, силно вътрешно напрежение, неврози - това не е пълен списък на психичните проблеми на съвременните граждани. Повечето от населението предпочита да бяга от проблемите, вместо да ги решава (алкохол, разговори в кухнята с приятели). 

Напредналата част от населението, осъзнавайки наличието на тези проблеми, се обръща към психотерапевт или психолог. Как танците помагат за преодоляване на психични разстройства?


И така, ето ги шестте причини, поради които да танцувате:

1. Танците подобряват тонуса 

След като танцувате, препоръчваме поне три пъти седмично, ще можете да подобрите тонуса, да се почувствате по-добре, бодри, жизнерадостни.

2. Танците ще Ви направят по-привлекателни

Колкото и странно да Ви звучи, ако танцувате повече време, ще изправите стойката, ще имате по-голямо самочувствие, а това ще Ви направи и по-приятни сред околните.

3. Ще се срещнете с нови, позитивни хора

Да, уважаеми читатели, когато се запишете на дадени танци, било то румба, народни танци, или други, то Вие ще се срещнете с хора, при това със сходни на Вашите интереси. Нещо повече, можете да срещнете и любовта на живота си! Знае ли се ... :) 

4. Ще преборите стреса по един приятен начин

Днес обществото е стресирано! От телевизияат, от Интернет... Толкова са замърсени средствата за масова информираност, че сме сигурни, че Ви идва да изключите телевизора и да не го пускате никога! Ами опитайте да танцувате! Ще се уверите, че нещата придобиват друго измерение, в положителен аспект, разбира се.

5. Ще отслабнете

Дори няма да усетите, кога сте свалили няколко килца, а предполагаме, че имате такива в излишък..

6. Ще подобрите психичното си здраве и ще преборите стреса

Както по-горе написахме, чрез танци можете да подобрите баланса и да изолирате стреса. Нещо повече, ако сте зависими от алкохол, тютюнопушене и други вредни навици, чрез танците можете да ги предотвратите по-лесно.

И така, ако вече сме Ви уверили, че си струва да танцувате, е време да се запишете! Ние препоръчваме танцово училище Art & Dance, стига да сте в Благоевград, Симитли, Дупница или близко населено място, тъй като залата се намира в град Благоевград.

Подробности за танцовото училище можете да научите в официалната страница, която е https://artdancebg.com/