Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Милите и дружелюбни животни алпака - с какво се характеризират и защо вълната им е ценна?

Алпака е животно от семейство камили. За вълната от алпака до голяма степен са приложими онези качества, които ни се появяват в определениет...Алпака е животно от семейство камили. За вълната от алпака до голяма степен са приложими онези качества, които ни се появяват в определението за „камилска коса“.


На пазара на вълнени дрехи преждата от алпака се счита за една от най-ценните и често използвани прежди за шиене на топли дрехи, често наподобяваща по свойствата си овце, но с по-високо качество.

Алпака - много полезно за борба с нервите... Научете от тук за полезните качества...

Облеклото от вълна от алпака е не само топло облекло, то е преди всичко знак за качество, както и акцент върху изискан вкус и стил. Модните дизайнери, добавяйки вълната на това невероятно животно към своите произведения, правят вълнените дрехи по-привлекателни, приятни на допир, особено топли и устойчиви на продължително износване, което съчетава лекота и практичност, чар и невероятна издръжливост.


Aлпaĸитe ca oпитoмeни oт виĸyня (дивият пpapoдитeл нa aлпaĸa) oт дpeвнитe плeмeнa oт плaнинcĸитe paйoни нa Aндитe нa Eĸвaдop, Πepy, Чили, Бoливия и ceвepoзaпaднa Apжeнтинa пpeди пoвeчe oт 5000 гoдини. Cмятa ce, чe 2000-гoдишният тeĸcтил нa Раrасаѕ cъдъpжa влaĸнa oт тeзи живoтни. Извecтнa oщe ĸaтo „Bлaĸнoтo нa бoгoвeтe“, вълнaтa oт aлпaĸa чecтo e билa изпoлзвaнa зa нaпpaвaтa нa дpexи и e билa пoĸpитa oт ĸpaлcĸи ocoби oт paзлични eпoxи.

Повече любопитни факти можете да научите от тук:  https://www.sharenacherga.com/alpaca-lama-pacos/


Видео:No comments