Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Релаксиращ ден в Благоевград - парк Бачиново (Видео)

Парк Бачиново, релаксиращ ден в Благоевград Парк Бачиново е чудесен начин да прекарате един релаксиращ ден сред природата, без да се прекаля...


Парк Бачиново, релаксиращ ден в Благоевград

Парк Бачиново е чудесен начин да прекарате един релаксиращ ден сред природата, без да се прекалявате. Това е един малък, скрит скъпоценен камък недалеч от Благоевград, но наистина много красив.

С наближаването на лятото в Европа времето става все по-топло и по-приятно, естествено, ще искате да прекарвате повече време навън, дори когато посещавате други страни. Днес искам да ви запознаем с едно съкровище, скрито в Южна България – парк Бачиново в Благоевград. Ако искате да прекарате един следобед на открито в този български град, това е мястото за вас.

Как да отида там?

Благоевград е град в Южна България, на около 100 км от столицата София. Паркът се намира само на два километра от Благоевград. Можете да стигнете и с кола, но моят съвет е да следвате утъпканата пътека, която води до там. Така ще се насладите на красива природа, част от Национален парк Рила. Пътеката започва от река Бистрица. Има няколко места, където можете да паркирате колата си до аквапарка в Благоевград. Пешеходната пътека от аквапарка до парк Бачиново се нарича "Алея на здравето", защото е идеална за спорт и поддържане на здравето.


Какво да правя?

Като живописна алея самият парк е още по-красив. След като стигнете там, ще ви бъдат представени много опции, за да се възползвате максимално от времето си. В Бачиновското езеро можете да наемете велосипедна лодка и да видите лебедите, които живеят в нея от близко разстояние. В езерото има и патици, така че не ги безпокойте и местообитанието им. За децата, които не искат да стоят на едно място, има високоскоростен въжен парк "Коколандия". Техният персонал се състои от истински професионалисти, които ще осигурят на участниците вълнуващо и безопасно работно изживяване. Въженият парк е открит преди четири години и предлага шест нива на трудност. Първото ниво е за деца над 6 години, второто ниво е за деца над 8 години, третото ниво е за деца над 10 години, четвъртото ниво е за деца над 12 години, а петото и шестото нивата са за деца над 14 години.


Парк Бачиново разполага със стена за катерене, зона за бънджи скокове, батут, въртележка и мини-голф парк. Въпреки че всички тези обекти са заобиколени от пейки, кафенета и малки изкуствени езерца, фактът, че постепенно виждате все по-малко широколистни и иглолистни дървета, ви напомня, че всъщност се намирате в природен парк, част от Рилската планина.











No comments