Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да получим обезщетение при инцидент на пешеходна пътека

  Как да получим обезщетение при инцидент на пешеходна пътека Живеем в страна, в която усещането на пешеходците е, че те нямат почти никак...

 


Как да получим обезщетение при инцидент на пешеходна пътека

Живеем в страна, в която усещането на пешеходците е, че те нямат почти никакви права на пътя или поне правата им са значително по-малко, отколкото са на жителите на развитите западноевропейски страни, като Франция, Нидерландия и Германия.

Ако някой погледне дори и само за миг централните софийски булеварди, ще остане с впечатлението, че пешеходците едва ли не пречат на шофьорите да се придвижат от едно място до друго, а трафикът изглежда твърде натоварен за едномилионен град.

Всъщност, България наистина не е добър пример в това отношение, тъй като в други европейски страни обширни централни райони са пешеходни зони, облагородени с  паркове и градини, които носят радост за окото на минувача.

При нас манталитетът е този, който доминира на пътя и започваме да се питаме изобщо има ли някакъв смисъл от пешеходните пътеки, когато всеки втори шофьор те ругае през прозореца, когато поискаш да пресечеш.

Ако пострадате при инцидент

Безопасността винаги трябва да е на първо място. Ако вие сте пострадали, поискайте някой да се обади на бърза помощ незабавно. Уверете се, че не сте в опасност на мястото, на което се намирате.

Потърсете съдействие незабавно и от полицията. Когато пристигнат служителите на реда, дайте им възможно най-верни и точни показания за това как е станал инцидентът.

Ако пострадал при инцидента е друг човек, а не вие, преди всичко останало трябва незабавно да се обадите на спешния телефон и да поискате помощ. Уверете се, че имате основни данни за шофьора, като модел автомобил и регистрационен номер.

Свържете се с адвокат

След като на мястото са се отзовали бърза помощ и полиция и след като сте се уверили, че някой от свидетелите е записал номера на автомобила, който ви е ударил, идва ред на това да потърсите правата си.

Намерете адвокат ПТП, който има опит в областта на застрахователното право и казусите около пътнотранспортните произшествия (вижте на Zastrahovan.eu), след което просто му предоставете документацията по случая.

Именно това е ролята и на застраховките гражданска отговорност, а именно да се покрият щетите при всякакви имуществени и неимуществени щети, включително и искове от пострадали граждани, както е във вашия случай.

 

No comments