Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Можем ли да развиваме онлайн магазин без помощта на фулфилмънт

  Голяма част от търговците на дребно в България са прехвърлили поне малка част от бизнеса си онлайн. Тенденцията наистина е такава, че все ...

 


Голяма част от търговците на дребно в България са прехвърлили поне малка част от бизнеса си онлайн. Тенденцията наистина е такава, че все по-голяма част от стокооборота става по интернет.

За заетия съвременен човек е все по-атрактивно да пазарува онлайн, тъй като това му дава възможност да спести време, което след това да прекара по друг, по-пълноценен начин.

Как да се справим с постоянно нарастващата клиентела

Разрастващата се клиентела и постоянно увеличаващият се трафик онлайн са добре дошли за нашия бизнес, стига да имаме подготовката и ресурсите да посрещнем всички тези новодошли посетители.

Един от начините да направим това е като делегираме част от бизнеса си в ръцете на компания, която предлага аутсорсинг услуги (виже във Фулфилмънт център BigArena). А каква по-добра възможност от това да оставите на външна фирма логистичната част от бизнеса?

Това не е нещо, което да не може да функционира без вас. Така да се каже, логистиката е “тежката работа” в онлайн бизнеса, но все пак може да протича дори и без ваше знание и намеса.

Така, вие ще имате възможност да оставите разсейващите безкрайни ангажименти и вместо това, ще се съсредоточите върху онова, което само и единствено вие имате възможност да вършите, а именно да се заемете с проектите по развитието на бизнеса в бъдеще.

Ако изберете да не използвате фулфилмънт

Ако по една или друга причина прецените, че не желаете да използвате услугите на някой от съществуващите в страната B2B фулфилмънт центрове, рискувате да се нагърбите с излишни допълнителни отговорности.

Една от отрицателните страни е, че може да се наложи да наемете повече персонал, с това ще доведе след себе си доста харчове. Все пак, тези служители имат нужда от работна заплата, а нека не забравяме и осигуровките.

А какво да кажем за мястото за съхранение? Твърде е възможно да се наложи и да наемете по-голям склад, защото пространството у дома ви ще се окаже недостатъчно за да съхранявате вашия инвентар.

Не на последно място трябва да споменем и това, че куриерските услуги, които използвате, няма как да предложат толкова атрактивни цени, колкото предлагат на крупни свои клиенти, каквито са центровете за фулфилмънт.

 

No comments