Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Как да организираме летен пикник с деца: някои полезни лайфхакове

  Как да организираме летен пикник с деца: някои полезни лайфхакове? Лятото е най-доброто време за пикници и отдих на открито. Ние ви казвам...


 

Как да организираме летен пикник с деца: някои полезни лайфхакове?


Лятото е най-доброто време за пикници и отдих на открито. Ние ви казваме как да си направите пикник с деца и да го направите забавен, образователен, безопасен и екологичен.


Когато почивате сред природата, не палете огън там, където е забранено, не хвърляйте боклук и се опитвайте да откажете използването на съдове за еднократна употреба. Не забравяйте, че като се грижите за природата, вие давате правилния пример на децата си.

Изберете място за пикник предварително
Облечете се правилно
Пригответе храна и напитки
Планирайте забавленията предварително
Погрижете се за сигурността
Какво да донеса
Почистете след себе си
Изберете място за пикник предварително

Най-лесният вариант е най-близкият парк или площад до къщата. До тях се стига пеша, а това е удобно, ако вземете бебе на пикник. Ако детето се умори или ако времето внезапно се влоши, можете незабавно да се върнете у дома. Минус - когато времето е хубаво в града, местните паркове ще бъдат прекалено претъпкани.


Друг вариант е пътуване извън града, до гората. По-лесно е да изберете тихо място за почивка там, но също така ще отнеме повече време да стигнете до там - с кола или градски транспорт. По-добре е веднага да знаете къде да отидете, за да не губите време в търсене на подходящо място. В крайна сметка искате да е живописно, удобно и безопасно в същото време.


Облечете се правилно

За да не се налага да приключвате пикника след 15 минути, защото на детето е твърде горещо или студено, важно е да помислите какви дрехи да изберете предварително. Най-добрият вариант е да поставите няколко слоя. Вместо едно топло яке - тениска и суичър или леко яке отгоре. И ако денят е наистина горещ, не забравяйте шапките си. За да се отпуснете край езерото ще ви трябват бански костюми и кърпи. Моля, имайте предвид, че е по-добре да вземете чифт сменяеми тениски и панталони, ако детето се изцапа много или се намокри.

Пригответе храна и напитки

Както знаете, на открито всичко става много по-вкусно. Като сте на природата, и вие, и детето бързо ще предизвикате отличен апетит, така че е необходимо да носите храна и напитки със себе си.

Важно е правилно да подготвите и опаковате храната за пътуването. Всички зеленчуци и плодове трябва да се измият предварително и е по-добре да ги нарежете и обелете на място, за да не се превърнат в картофено пюре по пътя. Можете да вземете наденица и хляб, нарязани на филийки или да си направите сандвичи у дома, за сладки - ядки, сушени плодове, бисквитки.

Не забравяйте, че храната се разваля по-бързо на слънце, затова е най-добре веднага да ги поставите на сянка или да ги съхранявате в специална хладилна чанта. Не препоръчваме да вземете със себе си бързоразвалящи се продукти, като сладкиши, мляко и прясна риба, особено ако планирате да прекарате целия ден сред природата. Шоколадът също е най-добре да се избягва, защото при горещо време може да се разтопи.


Планирайте забавленията предварително

За да не се отегчи детето, вземете със себе си настолни игри. В същото време можете да си спомните и познатите на всички Фанта и Крокодила. Не само децата, но и възрастните ще се радват да играят с тях. За да загреете, вземете поне една топка - игри могат да се измислят на място. Други опции са бадминтон или фризби. Ако денят ще е горещ, вземете със себе си водни пистолети - децата ще се зарадват, а възрастните едва ли ще откажат да участват в такова освежаващо забавление.


Пътуването ще стане не само забавно, но и информативно, ако направите обиколка на гората за вашето дете, кажете им какви дървета и плодове са, какви птици и животни живеят тук. Ако ботаниката не е вашата силна страна, можете да използвате специални приложения, които могат да разпознават различни растения. Тук можете да намерите селекция от подобни услуги. Освен това можете да събирате лечебни билки заедно с детето си, тези приложения ще ви помогнат да се ориентирате в тях.


Погрижете се за сигурността

Преди пътуването не забравяйте да напомните на децата основните правила на поведение:


  • не отивайте далеч без разрешението на възрастни;
  • не се приближавайте до водни обекти без възрастни;
  • не се приближавайте до барбекюто или огъня;
  • не сваляйте шапки;
  • яжте само това, което е поднесено от родителите (не опитвайте непознати плодове в гората).

На какво да седнете?


Дори през лятото седенето на земята е неудобно, така че носете одеяло, постелки за къмпинг или специални сгъваеми мебели за пикник. Също така, не забравяйте за водоустойчива покривка, върху която ще слагате храна.

Съдове и прибори за хранене


Един пикник ще бъде не само по-естетичен, но и по-екологичен, ако откажете пластмасови прибори за еднократна употреба и вземете нечупливи чинии, чаши и контейнери от вкъщи.

Почистете след себе си


Златното правило на всеки пикник е да оставите мястото чисто. И още по-добре – по-чисто, отколкото е било преди вас. Това означава, че всички боклуци трябва да бъдат премахнати. Но също така е важно да го направите правилно! Много хора смятат, че е възможно да се изгорят всички отпадъци на клада, но това не е начинът да се направи. Димът от горяща пластмаса съдържа голямо количество токсини. Единственото нещо, което може да се изгори, е хартията. Хранителните отпадъци могат да бъдат заровени - бързо се разлагат, по-добре е да вземете пластмаса със себе си.

No comments