Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Какво трябва да знаем за почивка в Мармарис

  Мармарис, известен като една от водещите туристически дестинации в Турция, се отличава с това, че е най-европейският сред своите "кон...

 

Мармарис, известен като една от водещите туристически дестинации в Турция, се отличава с това, че е най-европейският сред своите "конкуренти". Традиционно предпочитан от британски и холандски туристи, той дължи огромната си популярност на изисканото си местоположение: разположен в спокоен залив, украсен с три зелени острова, две трети от които са покрити с борови гори, сгушен в подножието на живописни планини, където се сливат Средиземно и Егейско море. Девствената природна красота на курорта, умереният субтропичен климат и целогодишното благоприятно време, съчетани със златистите пясъчни плажове, затвърждават статута му на най-екологично чистото убежище на югозападното крайбрежие на Турция.

 

Неповторимият привкус на ваканцията в Мармарис е хармоничното съчетание на спокойна природа с изобилие от развлечения, което му носи прозвището на най-жизнения и младежки курорт в Турция.

 

Хотели

 

Мармарис се смята за младежки курорт, където животът кипи и през деня, и през нощта. Хотелите, предназначени за "купонджии", се намират директно в курорта, откъдето лесно и бързо можете да стигнете до баровете и дискотеките. Клубните хотели с обширна територия са разположени в района на Хисарону или Турунч. Хотелите, разположени извън града, са по-подходящи за семейни почивки. Там има голяма територия с разнообразна развлекателна инфраструктура, включително детски площадки, плувни басейни и т.н.

 

Повечето хотели в Мармарис са от градски тип: четири и шестетажни сгради. Много от градските хотели работят по системата "полупансион", докато в семейните и клубните хотели е по-разпространена системата "ол инклузив".

 

Море и плаж
 

Отличителна черта на курорта Мармарис е неговата обширна крайбрежна алея, която се простира на около 4 км и е украсена с множество ресторанти, кафенета и клубове, обещаващи незбравима почивка в Турция. Едно от най-големите предимства на Мармарис е неговото спокойно море, разположено в защитен залив, което осигурява минимални вълни. Това прави Мармарис идеална дестинация  за семейства с деца. Въпреки че плажовете тук са пясъчни, те невинаги отговарят на стандартите за чистота, което кара някои посетители да търсят алтернативни места за плаж, като например Ичмелер или северните плажове на полуостров Дженнет.

 

Нарастващата популярност на Мармарис като турски курорт се дължи на изключителните природни условия, девствената екологична среда, добре развитата туристическа инфраструктура и богатите възможности за отдих, включително сърф, уиндсърфинг, гмуркане и ветроходство. Мармарис е известен и като яхтен център на Турция.

 

Боров мед

 

Посещението на Мармарис не може да бъде пълноценно без опитване на прочутия мед, който се предлага в различни видове, включително "девствен мед" от мащерка или боров мед. Любителите на пазаруването могат да се насладят на разнообразните предложения на покрития пазар в центъра на града, който предлага бижута, кожени изделия, сладкиши, подправки и много други интересни неща.

 

Заключение

 

Една екскурзия до Мармарис обещава незабравимо ваканционно преживяване в Турция, където съчетанието от природна красота, оживени развлечения и културни предложения очаква пътешествениците, търсещи незабравимо приключение.


No comments