Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

С кухненски модули ще обзаведете вашата кухня бързо и качествено

Кухненски модули са подходящ вариант, когато искате да обзаведете вашата кухня бързо и изцяло по ваш вкус. Качествените кухненски модули са...

Кухненски модули са подходящ вариант, когато искате да обзаведете вашата кухня бързо и изцяло по ваш вкус. Качествените кухненски модули са бюджетна алтернатива на кухните по поръчка, тъй като не са съобразени с конкретен проект. Те са значително по-евтини, тъй като вече са разработени по стандартни размери и пропорции. Предлагат се обаче голямо разнообразие от варианти за материали, външен и вътрешен дизайн и различни цветове, за да може всеки да подбере на достъпни цени модули за кухня, които му допадат и които подхождат най-пълноценно на помещението, с което разполага. Може да отправите запитване и онлайн към наложени фирми в бранша, за да проучите най-изгодните оферти за кухни на достъпни цени. Когато се насочите към някое от предложенията в онлайн магазина, преди да вземете окончателно решение какво да изберете, добре е да посетите и физически магазин на фирмата, за да разгледате на място предлаганите различни кухненски мебели и модули за вграждане и да се убедите сами в тяхното качество.

Кухненски модули дават свобода в обзавеждането

Благодарение на тях доста по-бързо и евтино в сравнение с дизайна по поръчка може да постигнете кухненския интериор, който ще ви накара да се чувствате уютно и комфортно. Може да подберете кухненски шкафове в цветове, които ви допадат.

Внимавайте също да са изработени от здрави материали, устойчиви на влага, температура, натиск и други механични въздействия, за да сте спокойни, че ще използвате вашата кухня максимално дълго време преди да се наложи да правите ремонт на голяма част от шкафовете и оборудването.

Най-важно при подбора на разновидности от кухненски модули е да се преценят размерите, които ще паснат най-ефективно на конкретното пространството. Предвидете достатъчно място, за да може да се отварят вратичките на избраните шкафове и чекмеджета, особено, когато планирате да ги разположите в ъгловата зона.  Намерете точните места за всички кухненски модули, за да получите комфортно и удобно обзавеждане.

Преценете също височината, която ще е оптимална за горни кухненски шкафове, за да може да достигате удобно всичко, което сте прибрали в тях. Осигурете си по-голямо пространство за съхранение с подбора на достатъчно и подходящи модули за кухня. Това е от значение, за да изглежда тя винаги спретната и подредена, независимо от конкретния стил и цвят, в който е обзаведена.

Какви материали да предпочетете, когато сравнявате различни варианти на кухненски модули

МДФ и шперплат са сред най-предпочитаните материали за кухненски модули. Постепенно те изместват дървесината, тъй като са по-евтини и лесни за поддръжка. Отличават се с добра устойчивост, здравина и гъвкавост, поради което са подходящи за производството на кухненски шкафове. Важно е повърхността им да е добре запечатана, за да не пропуска влага, което би нарушило качеството на обзавеждането.

Неръждаемата стомана също набира популярност в интериора на съвременните кухни. Кухненски модули от неръждаема стомана са чудесен избор за влажни помещения. Те са обаче значително по-скъпи от изработените от дървесни материали. Най-евтините кухненски модули се изработват от ПДЧ. Материалът се отличава с ниската си цена, но не е никак здрав и устойчив. Ако все пак се налага да го използвате за интериора на вашата кухня, може да го допуснете единствено за горни шкафове и то такива, които са далече от източниците на топлина и влага.

Благодарение на кухненски модули може да правите промени в обзавеждането, когато имате нужда

Както посочихме в началото, изборът на кухненски модули за обзавеждане е добър и бюджетен вариант, за да постигнете бързо уютен и комфортен интериор. Сред основните предимства на всички модулни кухни е, че доста по-лесно се правят ремонти, тъй като при повреда на само един от модулите може да бъде заменен само той, без да се налага да се правят цялостни промени. Обзавеждането с кухнески модули е подходящо и за хора, които обичат разнообразието. Кухненските модули предлагат много и различни варианти за разместване и така може да получите различен интериор всеки път, когато ви се прииска. 

 

No comments