Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Какво да направите, ако на кучето Ви му е горещо

  Ако сте собственик накуче , знаете колко важно е да се грижите за здравето и комфорта на кучето си. Едно от най-честите здравословни проб...

 

Ако сте собственик накуче, знаете колко важно е да се грижите за здравето и комфорта на кучето си. Едно от най-честите здравословни проблеми, които кучетата изпитват през лятото, е топлинният удар. Този проблем може да бъде сериозен и дори да доведе до смърт, така че е важно да знаете какво да направите, ако на кучето ви му е горещо.

Ето няколко съвета за грижа за кучето ви през горещите летни месеци:

Осигурете достатъчно вода 

Кучетата имат нужда от достатъчно вода, за да се хидратират и да охладят тялото си. Уверете се, че кучето ви има достъп до прясна вода по всяко време. Ако изнасяте кучето си на разходка, вземете със себе си бутилка с вода и купичка за да му давате вода по време на разходката.

Обезопасете мястото на кучето 

Кучетата не могат да регулират температурата на тялото си, както човеците. Затова е важно да осигурите на кучето ви място, където да може да се охлади. Това може да бъде вътрешно пространство с климатик или вентилатор, или външно място с достатъчно сянка. Никога не оставяйте кучето в автомобил на горещо време, дори и за кратко време, защото това може да доведе до топлинен удар.

Не правете интензивни физически упражнения 

Кучетата обичат да се движат и да играят, но през горещите летни месеци е важно да не ги претоварвате. Избягвайте интензивни физически упражнения по средата на деня, когато температурата е най-висока. Предпочетете разходки рано сутринта или след залез слънце, когато температурата е по-ниска.

Грижете се за кожата и козината на кучето 

Кожата и козината на кучетата могат да бъдат чувствителни към слънцето и топлината. Уверете се, че кучето ви има къса козина, която да не задържа топлината. Използвайте слънцезащитен спрей за кучета, за да защитите кожата на кучето ви от слънчевите лъчи.

 


Бъдете внимателни със знаците на топлинен удар 

Топлинният удар е сериозно състояние, което може да доведе до смърт. Бъдете внимателни с кучето си и наблюдавайте за знаци на топлинен удар, като: панти, дишане насърчително, повишена температура на тялото, повръщане и диария. Ако забележите такива симптоми, незабавно потърсете ветеринарен съвет.

 

Подгответе си кучето за лятото 

Ако знаете, че лятото ще бъде горещо, подгответете си кучето за това. Изберете къса козина, която ще помогне на кучето ви да се охлади. Редовно почиствайте ушите и ги дръжте сухи, за да предотвратите инфекции. Използвайте комарници и бъдете нащрек, за да избегнете ухапвания от насекоми.

 

Създаването на безопасна и здравословна среда за кучето ви по време на горещите летни месеци е от съществено значение. Следвайки тези съвети, може да помогнете на кучето си да остане комфортно и здраво през лятото. В случай на някакви проблеми, не се колебайте да потърсите ветеринарен съвет.

Още полезни съвети за кучето, качесвена храна и други можете да откриете тук.


No comments