Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Проблеми при прекаляване с гейнъри

  Проблеми при прекаляване с гейнъри Гейнърите са тип въглехидратни добавки, които съдържат различни макронутриенти. Пълни с белтъчини, въ...

 


Проблеми при прекаляване с гейнъри

Гейнърите са тип въглехидратни добавки, които съдържат различни макронутриенти. Пълни с белтъчини, въглехидрати и мазнини, този тип хранителни добавки ни помагат да повишим калорийния прием, от което директно се влияе на растежа на мускулната маса.

Тяхната цел е да снабдят тялото ни с достатъчно енергия, което допълва ежедневните ни нужди. Белтъчините от своя страна подпомагат сериозно растежа на мускулите и бързо възстановяват разкъсаната в тренировъчния процес мускулна тъкан.

Гейнърите са няколко типа, като основното им разграничение е в процентното съдържание на белтъчини. Гейнъри с 10% протеини, с 40% протеини и със съдържание на адски много други допълнителни съставки.

Какъв тип вещества са днешните гейнъри

Гейнърите, които можете да откриете на днешния пазар са вещества, които са много богати на различни вещества, а не само на протеини и въглехидрати. Присъствието на много мазнини в продуктите от тази категория е нещо, което притеснява доста хора.

Истина е, че много повече хора биха използвали гейнъри, ако в него не присъстваха толкова голям процент мазнини. Именно те имат немалко участие в това покачване на тегло (смисълът на гейнърите), но и имат сериозен „принос“ за това да се случва и едно омазняване.

Ако искате да покачвате телесна маса – ще успеете с гейнъри, но в никакъв случай не се гответе за сериозно покачване само на мускулна маса (активно тегло). Ако прекалите с гейнърите и всекидневно осъществявате прием на високи дози, то можете да си докарате стомашно-чревни проблеми.

Не използвайте гейнъри, ако имате проблем с издуване на стомаха, много газове и забележите генерално дискомфорт. Не се притеснявайте да изпробвате, но не подхождайте към този тип хранителни добавки прекалено лековерно.

Защо да използваме такъв тип вещества

Няколко основни ползи от приема на гейнъри са:

  • насърчават растежа на мускулната маса и цялостното наддаване на тегло;
  • тялото ни е пълно с енергия и преди, и след тренировъчен процес;
  • запълва мускулите със запаси от гликоген;
  • съдържа аминокиселини, креатин, витамини и минерали;
  • дава ни възможността да възстановяваме мускулната тъкан много по-бързо.

Ако тези ползи не стигат, за да сте убедени в плюсовете на този продукт, то започнете да го използвате и открийте нови, които сме изпуснали. Разбира се, бихте могли да видите и нещо от описаното от нас, което не се случва и да ни поправите.

Гейнъри на достъпна цена можете да откриете в онлайн магазин Workout.bg, където ще имате възможността да се снабдите само с качествени суплементи. Доверете се на експертите и дайте най-доброто от себе си в тренировките, за да може утре да сте една по-добре версия на себе си.



 

No comments