Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

5 ползи за благосъстоянието ни от етеричните смеси и масла

  5 ползи за благосъстоянието ни от етеричните смеси и масла Етеричните масла и смеси са съставени от натурални естествени продукти. Те пр...

 


5 ползи за благосъстоянието ни от етеричните смеси и масла

Етеричните масла и смеси са съставени от натурални естествени продукти. Те предоставят на тялото и ума цялостна синергия от растителни и билкови екстракти, които се грижат за благосъстоянието на тялото и ума.

Маслата с природен състав действат благоприятно върху здравето, красотата и емоционалния баланс.

Ето какви са основните 5 ползи за благосъстоянието, които етеричните масла и смеси доставят:

Грижа за здравето

Нивото и качеството на благосъстоянието зависи предимно от здравословното състояние на всеки човек. Етеричните масла и смеси ефективно спомагат за оптималното протичане на редица функции в организма, като същевременно изграждат здрав и устойчив имунитет.

Етеричните масла и смесите укрепват костите и мускулите, като също се справят успешно с проблеми на дихателните пътища. Такива са маслата и смесите от гаултерия, синя лайка, синя вратига, безсмъртниче, кокосово масло и др.

Грижа за кожата

Кожата е най-големият човешки орган, който е и защитна бариера срещу навлизането на бактерии и вредни микроорганизми. Етеричните масла и смеси могат да действат локално, като защитават, подхранват, почистват и възстановяват младежкия вид на кожата.

Те забавят процесите на стареене, като задържат естествената влага под кожата. Маслата и смесите с природен състав доказано лекуват различни кожни проблеми и възпаления като акне, псориазис, екземи и др. Такива етеричните масла и смеси са от тамян, чаено дърво, лавандула, лайм, розово масло, евкалипт и др. Те премахват несъвършенствата и връщат сияйния здрав вид на кожата.

Грижа за косата и ноктите

Етеричните масла и смеси имат мощни козметични свойства, които повишават качеството на благосъстоянието. Освен върху кожата, маслата и смесите с натурален произход действат благоприятно и върху ноктите и косата.

Природните масла укрепват косъма, подсилват растежа на косата и възстановяват нейния блясък. Те се грижат за гъстия и обемен вид на косата. Върху ноктите маслата и смесите също действат благоприятно, като заздравяват нокътната плочка, стимулират растежа на ноктите и ги укрепват.

Грижа за ума и емоционалното здраве

Благосъстоянието зависи от състоянието на ума и емоционалния баланс. Етеричните масла и смеси доказано подпомагат укрепването на психологическото здраве, като успешно се справят със симптоми на депресия, стрес, умора, панически разстройства и др.

Маслата и смесите с натурален състав действат успокояващо на ума, като внасят релаксиращо усещане. Те потискат негативните мисли и вместо тях стимулират позитивното настроение. Етеричните смеси и масла имат ободряващ и енергизиращ ефект, който насърчава мотивацията. Такива са маслата и смесите от мента, цитрусови аромати, розмарин, босилек, кориандър и др.

Грижа за семейния уют

Етеричните масла и смеси подпомагат благосъстоянието, като преобразяват домашната атмосфера. Наситените приятни аромати на растителни екстракти и билки допринасят за създаването на уютна успокояваща атмосфера.

Такива са етеричните масла и смеси от лавандула, мента, босилек, розово масло и др. Те придават съвършен аромат в дома, като се разпръскват във въздуха чрез специални дифузери. Благодарение на тях, се внася успокоение, релаксиращо усещане и бодрост в дома.

Нека обобщим дотук:

Натуралните продукти имат предимства пред останалите видове, заради своя чист природен състав, извлечен от растения и билки.

Етеричните масла и смеси са такива естествени продукти, които спомагат за благосъстоянието на организма. Техните основни ползи са грижа за здравето, възстановяване на емоционалния баланс, грижа за красотата, здраве за ума и внасяне на уют у дома.

Източник: www.eteriko.bg

 

No comments