Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Защо да изберете мебели втора употреба

Какво харесвам в мебелите втора употреба? Може да не е толкова удобно, колкото да влезете в магазин на улицата и просто да вземете нещо от р...

Какво харесвам в мебелите втора употреба? Може да не е толкова удобно, колкото да влезете в магазин на улицата и просто да вземете нещо от рафта, но има много други предимства. Представяме ви някои основни предимства да изберете мебели втора употреба.

Ресурси и екология

В света вече има достатъчно неща, без да е необходимо да се правят повече. Използването на това, което вече съществува, има много повече смисъл: това е по-добро за околната среда, спестява ресурси, намалява емисиите и намалява отпадъците. О, спестява и от цялата тази нова и лъскава опаковка!

Излишна привързаност



Не винаги съм купувал мебели втора употреба. Когато живеех в Обединеното кралство, купувах прекрасни неща, които не бяха евтини. Когато се преместих в България, продадох много от тези неща за много по-малко, отколкото платих за тях. Някои бяха само на годинка. Знаех, че преминавам към по-добри неща, но това определено беше урок, че купуването на нови може да бъде загуба на пари и има по-добри неща, за които да харчите пари от други неща.

Виждам колко е изкушаващо да запазим неща, които наистина не харесваме, не се нуждаем или не използваме, просто защото сме платили повече, отколкото е трябвало на първо място, и няма да можем да си възстановим това. Когато купувате неща втора употреба, е много по-вероятно да платите справедлива цена – и ако промените решението си, можете да ги продадете на подобна и дори по-всиока цена.

Излезте от потребителската пътека

За мен ходенето в магазините за мебели означаваше да видя красиво оформени и подредени стоки, които не можех да си позволя и дори не знаех, че имам „нужда“, докато не стъпих в магазина. Това означаваше да се опитвам да съм „актуален“ и да „аксесоаризирам“ – което сега мисля, че означаваше да харча пари, които нямах, за неща, от които нямах нужда.

Сега не стъпвам в тези магазини, нямам представа какво е „на мода“ и не чувствам желание да харча парите си за „модерни неща“. Намирам за по-безопасно да не разглеждам. Вместо това, ако имам нужда от нещо (и само тогава), гледам в магазините за мебели втора употреба или онлайн. Ако намеря нещо, което харесвам, на цена, която съм готов да платя, тогава го купувам. Няма умен маркетинг или външни фактори, които да влияят върху решенията ми.

История

Има нещо много по-възнаграждаващо в избора на единствена по рода си мебел втора употреба. Независимо дали става въпрос за тръпката от находката, историята, която разкривате за артикула, разговорите, които водите по пътя, проблемите, които трябва да си наложите, за да го вземете... от употребяваните предмети просто струят истории. Това им дава характер.

No comments