Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Разликата между частните и общинските линейки

  За много хора викането на линейка, е нещо, което правят само при изключително спешни случаи или когато просто нямат друг избор. Обикнове...

 

За много хора викането на линейка, е нещо, което правят само при изключително спешни случаи или когато просто нямат друг избор. Обикновено, тогава човек се обажда на телефона за спешна помощ, а линейката пристига незабавно.

Проблемът е, че спешна помощ обслужва единствено най-неотложните и наистина спешни случаи, при които има сериозен риск за живота и здравето на пациента или когато е настъпила рязка промяна в неговото състояние в резултат на болест или злополука.

Какво, обаче, може да се направи, когато случаят не е толкова спешен и все пак е желателно да се обърне внимание от медицинско лице? Към кого можем да се обърнем тогава?

Частните линейки са най-добрия вариант

Когато случаят не е толкова спешен, че да се обадите на бърза помощ, но все пак налага преглед от специалист, частните линейки са много подходящ вариант. Това е опция при много ситуации, сред които:

  • Леко нараняване, където няма счупвания и не е необходима рентгенова снимка;
  • Ухапвания от кърлеж или от други животни;
  • По-леки порязвания, които трябва да се почистят и превържат;
  • Стомашно-чревни разстройства;
  • Вирусни инфекции;
  • Прегледи на трудно подвижни възрастни хора;
  • Изследвания в домашна обстановка и много други.

Друга ситуация, която не е спешна, но налага тяхното съдействие, това е например когато се налага да транспортирате възрастен човек до лечебно заведение или до дома му, до място за настаняване на възрастни хора и още много други подобни.

Какво представляват самите частни линейки

Частните линейки предоставят услуга, която е много различна от тази на линейките на спешната помощ (разгледайте частни линейки в Emergency.bg). От една страна, те не се управляват от местните власти или държавни болници.

Те разполагат със собствен персонал и са собственост на частни компании или физически лица. Характерното при тях е, че могат да се използват както за медицински транспорт, така и за немедицински цели.

Какви е немедицинското приложение на частните линейки

Най-вероятно се зачудихте какви пък могат да са тези немедицинските цели, които биха могли да наложат необходимостта от ползването на линейка, ето защо бързаме да ви кажем.

Частните линейки могат да се използват за обезпечаване на сватби, частни партита, спортни събития, концерти и други мероприятия, където се предполага струпване на повече хора.

 

No comments