Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Ремонт на градски къщи: видове, етапи, цени

  Как се различава градска къща от обикновена вила? Разбира се, не само наличието на архитектурни структури. Градската къща е с различно раз...

 


Как се различава градска къща от обикновена вила? Разбира се, не само наличието на архитектурни структури. Градската къща е с различно разпределение и вътрешна комуникационна система. В същото време всеки метър свободно пространство в такава конструкция се използва много практично. Рационалността и функционалността са основните принципи, използвани при изграждането на такива сгради. Това повдига въпроса: как трябва да се ремонтира една градска къща? Има ли някакви специални функции или всичко може да се направи както обикновено? Характеристики съществуват. И точно за тях ще говорим в днешната статия.

Ремонт на градски къщи и вили: каква е разликата

 

При избора на къща за постоянно пребиваване хората се ръководят от няколко фактора. За някои най-важното е добрата екология, други обръщат внимание на оформлението на интериора, а трети се нуждаят от определено местоположение на сградата спрямо кардиналните точки.

Някой обичат самотата и затова предпочитат селска вила. Някой предпочитат градска къща - като вид градски апартамент, разположен в район с развита инфраструктура, където всичко е на пешеходно разстояние. Но, избирайки последния вариант, трябва да знаете: ремонтът и декорацията на градска къща не е съвсем същото като ремонта и декорацията на вила.

Основни разлики

Вилата като сграда е изцяло ваша и с нея можете да правите почти всичко. Когато мислите за ремонт на градска къща, не забравяйте, че имате общи стени със съседите си и следователно не можете без да се споразумеете по някои въпроси. Например, ще трябва да се договорите в кое време и колко шум можете да вдигате.

Вероятно ремонтът ще трябва да следва общоприетите норми за работа през деня, като се спазва тишина през уикендите и празниците. По-добре е предварително да обсъдите конкретното време на ремонта със съседите. Може би ще трябва да живеете с тях рамо до рамо в продължение на много години и затова не бива да разваляте връзката.

Има още нещо, което трябва да имате предвид, когато планирате ремонт на градска къща. Конструкцията се състои от няколко части, всяка от които е елемент от външната фасада на сградата. Раздел, който рязко се различава по стил от всички останали, ще изглежда доста нелепо.

Съседите най-вероятно няма да дадат разрешение за такива ремонти. Третата точка се отнася до основните работи. Например, ремонтът на покрива на градска къща също е невъзможен без съгласието на съседите, тъй като е част от общата собственост.

Общи характеристики при ремонт

Има много от тях при ремонта на градски къщи и вили. Обикновено градските къщи, подобно на индивидуалните къщи, имат независима система за водоснабдяване, отопление и канализация. И собственикът на помещението решава собствените си проблеми с ремонта. Същото важи и за цялата вътрешна украса на помещенията: собственикът може да направи окачени тавани или да избере тапети с определен цвят без съвет от съседи.

При ремонт на градска къща, както и на отделно домакинство, първият етаж най-често е проектиран като всекидневна - за общуване с приятели и роднини. До него са спалните за гости. Вторият етаж обикновено е предназначен изключително за семейството, има детски стаи и родителска спалня.

Друга обща черта между вила и градска къща е наличието на местен район. Собственикът на градската къща може да я оборудва, както пожелае, защото тази зона е изключително негова собственост. Някой ще постави беседка на обекта за отдих, някой ще направи паркинг за колата - всичко зависи само от желанието на собственика и размера на територията.

От какъв ремонт имате нужда в градската къща

Ремонтът, както и последващото довършване на градска къща, могат да бъдат вътрешни и външни. Довършителните материали се избират в съответствие с проекта, вече съществуващ или поръчан. Когато се договаряте за ремонт и декорация на градска къща, препоръчително е да се свържете с истински майстори, архитекти и дизайнери, които са добре запознати с интериорния и екстериорния дизайн, класическите и модерните тенденции. Една добра компания ще може да предложи на клиента дизайнерски проекти за всеки вкус и всякаква сложност. За висококачествен ремонт в София можете да се свържете с компанията "АкваЕМ".

Ако говорим за вътрешен ремонт и довършване на градска къща до ключ, тогава сериозните компании предлагат няколко вида работа.

 

Ремонт на градска къща (икономична класа). Този изглед не включва промени в конфигурацията на стаята или нейното оформление. Извършва се цялостна или по желание на клиента частична трансформация на интериора. Премахват се стари подови настилки и се монтират нови, същото важи и за стените и тавана на помещението. Повърхностите са предварително нивелирани, нагласено е ел. окабеляване и монтирано осветление, сменени врати и прозорци.

 

Основен ремонт на градска къща. Тази опция за ремонт се поръчва в случай, че е необходимо преустройство на помещенията и е необходимо да се премахнат или, обратно, да се инсталират нови дялове. Пакетът от услуги включва прехвърляне на отвори за врати и прозорци, както и монтаж на допълнителни. Възможно е изграждане на стълби и тавани. Ако е необходимо, специалистите ще прехвърлят инженерни комуникации, като същевременно заменят старите си компоненти с нови. Основният ремонт на градската къща включва и козметика, това е последният етап на работа.

 

Луксозен ремонт на градска къща. Включва основен ремонт на помещенията със саниране плюс работа по изпълнението на уникален дизайнерски проект. Материалите за ремонт на градска къща са взети от най-високо качество и най-скъпи, например за декорация се използва мрамор или естествен камък. Всички проекти са оригинални, подходът към ремонта е нестандартен.

Външен ремонт на градска къща се поръчва с цел:

  • За оборудване, актуализиране и цялостна подмяна на покрива на сградата.
  • Оборудвайте мазе, изградете гараж, таванско помещение или винарска изба.
  • Подредете технически помещения, завършете сауна или баня.
  • Проектирайте ландшафта на обекта: направете басейн, поставете беседка, оборудвайте зони за отдих.

Как да започнете дизайнерски ремонт на градска къща

Не е тайна, че времето и качеството на ремонта често зависят от метеорологичните условия. Ето защо, ако планирате да направите ремонт в градска къща, тогава най-доброто време за това е от април до ноември.

Но първо трябва да разработите уникален дизайнерски проект. Потърсете помощ от професионален дизайнер, който внимателно ще изслуша всички ваши желания, ще се запознае с възможностите и след това ще изготви модел на сградата в специална програма, ще ви го покаже и, ако е необходимо, ще направи корекции. Когато оформлението ви удовлетворява напълно, специалистът ще съгласува всичко и ще изготви необходимите технически документи. Ще сключите договор за предоставяне на строително-ремонтни услуги и ще започне директна работа по проекта. Колко ще ви струва, можете да разберете в сайтовете на фирмите, предлагащи строителни услуги.

След като проектът е готов, ще трябва да закупите необходимите строителни материали. Служителите на компанията ще се заемат с работата. Обикновено ремонтните дейности се завършват с грубо покритие, в резултат на което се създават минималните условия за живеене в стаята. Ако не планирате да закупите градска къща с вече направени ремонти, тогава тази тактика има своите предимства. Грубото довършване ще ви позволи да реализирате допълнително всякакви идеи за подреждането и дизайна на жилищата.

.

На кого да поверите ремонта в градската къща

Ремонт на градска къща "Направи си сам".

 

Няма смисъл да започвате сами да ремонтирате градска къща. Освен това, без необходимите умения и знания, можете да повредите комуникационните мрежи или да разрушите съществуващия интериор.

Не е достатъчно да знаете само технологията за ремонт. Трябва да разберете характеристиките на определени строителни материали, а не да се фокусирате само върху цената, красив етикет или съветите на продавач в магазин. Освен това обективността на последното може да бъде голям въпрос. Ако закупите неподходящи материали, това ще повлияе на качеството на работа. И вероятно следващият ремонт в градската къща ще трябва да бъде направен само след няколко години.

Освен това такива ремонти изискват много време и са доста скъпи. Ако скъпият материал е повреден поради липса на умения, вместо очакваните спестявания, разходите само ще се увеличат.

Ремонт на градска къща от професионален екип

Този сектор на услугите далеч не е нов и затова наетите специалисти отлично знаят какво и как да правят. Като се имат предвид техните умения за работа с инструменти, познаване на характеристиките на строителните материали и други необходими детайли, можете да поверите работата на професионалисти без никакъв страх. Ако една компания се задължи да ремонтира градска къща, тя не само предоставя пълен набор от услуги, но благодарение на единна система за отговорност, гарантира, че няма проблеми с несъвършенства или лошо качество по време на последващата експлоатация на помещението. Компанията "АкваЕМ" извършва висококачествени ремонти в София и Софийска област.

 

No comments