Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

АКТУАЛНИ НОВИНИ

latest

Причини, поради които няма да Ви харесат, дори да не направите нищо лошо

  7 причини хората да не ви харесват, дори и да не правите нищо лошо Любопитни причини, заради които хората може и да не Ви харесат ... Не е...

 


7 причини хората да не ви харесват, дори и да не правите нищо лошо


Любопитни причини, заради които хората може и да не Ви харесат ...

Не е нужно да правите нещо лошо, за да предизвикате неприязън или осъждане от хората около вас. Повярвайте ми, всичко може да ги дразни за вас. Освен това често причините за лошо отношение към вас изобщо не са необходими. Те са в състояние да ги измислят, преувеличавайки или омаловажавайки личните ви качества, тълкувайки погрешно вашите действия или просто изпитвайки ревност към вас.

Не се филмирайте и не обръщайте твърде много внимание на това, което другите хора мислят за вас. По този начин само ще загубите себе си, заседнали в безкрайни опити да спечелите одобрение и уважение. Събрахме някои от най-честите причини, поради които другите хора може да не ви харесват. 

Ако се разпознаете в следващите параграфи, продължете в същия дух – правите всичко както трябва.

1.Вие сте  човек с ясни принципи


Човек с ясни принципи, които ги следва винаги и навсякъде, едва ли ще стане всеобщ любимец. Това се случва само защото е трудно на хората да признаят, че не са специални и заради тях няма да се откажете от вярванията си. Ако можете да направите забележка на близките си, ако сте в състояние да се намесите, когато видите несправедливост, дори ако въпросът не ви засяга, ако вие не правете компромис, ако се стигне до факта, че е важно за вас, често се превръщате в изгнаник.

Принципите определят вашето поведение, вашите решения, вашите реакции към външни обстоятелства. Тези, които не са готови да се примирят с това и които вярват, че усилията ви да живеете по определени правила са безсмислени, ще ви критикуват.

2. Вие цените себе си

Когато наистина цените себе си – вашето време, енергия, психично здраве, нужди и интереси – вие преставате да бъдете удобни за другите. 

Вече не отменяте всичките си планове, за да бягате да спасявате някого, не сте съгласни да работите безплатно или на цена, която не отговаря на вашите знания и умения, не се вкопчвате в хората, не давате за тях по въпроси, които са ограничаващи за вас, са важни. Разбира се, в замяна получавате враждебност от онези, които са свикнали да ви използват.

3. Вие казвате истината

Хората по принцип не харесват истината. Ако всеки казваше само това, което мисли, или това, което наистина има, щеше да има много по-малко щастливи хора в тяхното невежество в света. Това е така, защото истината често е неприятна. Ето защо много хора старателно го избягват.

Докато мълчите, лъжете, ласкаете или отговаряте уклончиво, всички ще Ви харесват. Те не ви виждат като потенциална заплаха. Хората лесно общуват с вас, защото няма да им кажете неприятни неща. Веднага щом започнете да казвате истината, във вашата посока пада поток от критики.

4. Не се нуждаете от ничие одобрение

Ако сте човек, който не се нуждае от ничие одобрение, едва ли ще бъдете смятани за мъдър и доброжелателен. Хората са свикнали да критикуват другите и да получават думи на благодарност за това. Когато им кажете, че не искате да слушате тяхното мнение и вие сами разбирате отлично как да действате в конкретна ситуация, те остават объркани.

Винаги мислят, че знаят по-добре какво да правят, тъй като разбират добре проблемите ви, имат подобен житейски опит, живяли са по-дълго от вас и т.н. В действителност другите просто се нуждаят от периодична демонстрация, че са важни и че някой се вслушва в думите им.

5. Не се страхувате да говорите за себе си

Можете спокойно да обсъждате постиженията си с човек, да говорите за успехи и да се хвалите за последните събития в живота си. Това е нормално, но много хора намират това поведение за досадно. Те смятат, че се опитвате да се изфукате, да привлечете внимание и да покажете, че сте по-добри от тях. Всъщност това не е ваш проблем, а на тези, които по някаква причина не могат да заявят себе си и своите успехи.

Такива хора трябва да работят върху самочувствието си, за да спрат да мислят, че да се гордеят със себе си и постиженията си е срамно.


6. Вие браните личните си граници 

Ако имате ясно определени лични граници, които сте готови да защитавате, имате много недоброжелатели и критици. Хората, които прокарват границите си, са по-трудни за манипулиране и дразнят в токсична среда.

Нещо повече, ограниченията, които поставяте, може да са враждебни за някои, просто защото самите те са склонни да позволяват да бъдат третирани лошо. В главата им всичко се развива съвсем логично: ако могат да бъдат третирани без уважение, тогава те трябва да имат пълното право да направят това с вас. Ако не позволявате това, значи сте лоши.

7. Не се задоволявате с по-малко

Очевидно не сте харесвани, ако никога не се задоволявате с по-малко, отколкото искате. Това може да се прояви във всичко: изисквате определено отношение към себе си, постигате целите си и стигате до резултата, който сте очаквали, не се вслушвате в съветите да оставите всичко както е и да спрете да губите време.

Вашата упоритост, желанието да организирате по-добър живот и неразрушима мотивация предизвикват завист у околните. Те очакват от вас да не се съпротивлявате и да приемете техните условия или да приемете факта, че нещо не ви се получава.


Финални думи

Ако не се жертвате за другите, винаги поставяте себе си и интересите си на първо място, то това може да предизвика негативни емоции, злоба от околните. Трябва да се пазите от токсични хора, които напоследък можете да срещнете зад всеки ъгъл, също така трябва да внимавате за т.нар. енергийни вампири, тип хора, за които ще пишем в друга статия.

Не обръщайте твърде много внимание на тези емоции - животът наистина е твърде ценно нещо, за да го похарчите, опитвайки се да направите някой друг щастлив, винаги помнете това и действайте така, както смятате за добре!

Източник: Beden Bogat

No comments